k.marcella photography | Nasveti zate
17339
post-template-default,single,single-post,postid-17339,single-format-standard,nouveau-core-1.0.0,translatepress-sl_SI,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Nasveti zate

Nasveti zate

Moji drobni nasveti zate, draga nosečka. Nosečnost je za žensko prav posebno obdobje –pa naj se sliši še tako klišejsko. To je čas, ko se dogaja nekaj, za kar niti sama prav ne ve za kaj točno gre, a hkrati je nekaj najlepšega in najbolj čarobnega. Čas, ko želimo ovekovečiti vsak trenutek, vsako majhno spremembo.

Fotografiranje trebuščka, nosečnic je zelo posebna veja fotografije, ki mora poudariti prisotna čustva v tem obdobju; ljubezen, nežnost, navihanost, pričakovanje, navdušenje, veselje in srečo.

Kdaj je pravi čas ?

Moj nasvet je, da se za fotografiranje odločite od nekje 30. tedna naprej oz. kadarkoli je trebušček že dovolj velik, vendar ne prevelik, da se boste počutile še zmeraj dovolj fleksibilno in prijetno. Za fotografiranje  se običajno dogovorimo v pozno dopoldanskem času (kadar gre za studijsko fotografiranje), saj kasneje hitreje pride do utrujenosti, zatekanja nog, ipd. V naravi se vse to lahko nekoliko prikrije, tako, da je tam dopuščenega več časa ter prostih rok.

Kakšnih fotografij si sploh želiš ?

Vem, da imaš svoje predstave kakšnih fotografij si želiš in si v tej smeri zagotovo že pogledala en kup fotografij po spletu ali na moji strani. To je seveda toplo dobrodošlo, saj z veseljem prisluhnem vašim idejam in željam, v kolikor je to v mojih zmožnostih, glede na zmožnosti okolja in moj stil. O tem se seveda pogovorimo, saj nekatere fotografije v realnosti niso takšne, kot si morda predstavljamo. Seveda pa je še bolje, da se mi preprosto prepustiš in te skozi pogovor in prijetno druženje vodim skozi fotografiranje…

Outfit

Posebno pomembna zadeva, sploh, če si želiš fotografiranja v studiu, saj je tam izbor tega, kar bo oblekla še posebno pomemben, saj se moraš počutiti prijetno in samozavestno. Predlagam, da pobrskaš po moji galeriji in sama nekako ugotoviš kakšnih fotografij si želiš. Če si npr. želiš fotografiranja v spodnjem perilu, bo morda potrebno skočiti v trgovino po kak nov, lep kompletek spodnjega perila, srajčko, oblekico. Izogibaj se kričečih barv, primerne so svetle, tople barve. Lahko pa preprosto samo vzameš partnerjevo srajco ali majico, kak razvlečen pulover, luštno oblekico, … Nekaj oblačil se pa najde tudi v moji studijski garderobici. ?

Sama, v družbi partnerja, otrok ?

Seveda, vsekakor! To je čas, ki ga moramo deliti s tistimi, ki so del naše zgodbe, svoje najdražje. Čeprav se (nekateri) partnerji res neradi fotografirajo pa je dobro, da jih vseeno opomnimo in opogumimo, saj ne gre le za trenutek njihove volje, ampak za nekaj več; za spomin, ki bo presegel vsa njihova negodovanja, nekaj, ob čemer bodo v trenutku, ko bodo videli fotografije, pozabili na svoja nasprotovanja fotografiranju. In prav zato, ker vem, da vsi partnerji nosečk niso navdušeni nad fotografiranjem, tako kot me same, jim posvetim še posebno pozornost. Razložim jim kako fotografiranje poteka, med samim fotografiranjem pa jih vodim ter usmerjam z drobnimi napotki in sproščenostjo. Prav tako ne pozabimo na bratce in sestrice, ki so prav tako v pričakovanju; dovolimo jim, da pokažejo svoje občutke, svoje navdušenje. V kolikor pa se odločiš fotografirati sama, imam toliko več časa, da se posvetim tvojim željam.

Drobni nasveti

Pred samim fotografiranjem je dobro, da prideš v udobnih oblačilih, takšnih, ki ne puščajo sledi na koži (tesne hlače). Pred samim fotografiranjem poskrbi tudi za nego (veeem kako zelo naporno je to v tem obdobju) in dehidracijo telesa. Lahko se odločiš tudi za ličenje in/ali obisk frizerja, prav nasprotno, s tem boš pripomogla k eni skrb manj in ne le to, počutje je veliko bolj samozavestno, kar bo zagotovo pripomoglo k še boljšemu rezultatu. Vizažistka je (po predhodnem dogovoru) na voljo v mojem studiu.

Brez skrbi, vodila te bom z nasveti kam obrniti glavo, kam dati roke, kako postaviti noge, da se boš hkrati počutila tudi udobno in prijetno ter, da hkrati ne boš imela občutka poziranja, ampak, da gre predvsem za sproščeno druženje in pozitivno izkušnjo. Ni vsaka poza enako dobra in udobna za vsako nosečko, zato skupaj ugotoviva kdaj in kako se počutiš najbolje.